#1 QUALITY OF LIFE

In de afgelopen periode heb ik bij elke sector 5 coolhunts gevonden en uitgeschreven. In deze post ga ik mijn blogpost in het quality of life model zetten van Felce & Perry, om zo te kijken of de coolhunts een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

d7d698_97d6fa1f46af411e8971c9710c58e718-mv2

Ik begin bij de sector Appearance.

Genderless campaign is de eerste die ik ga behandelen. Toen ik deze schreef vond ik hem al meteen in het model passen. Deze post is aan het einde van 2015 geschreven, op dat moment was overal op het nieuws te zien hoe Caitlyn Jenner haar transformatie onderging. Steeds meer modemerken gebruiken nu modellen die niet perse man of vrouw zijn. De kwaliteit van leven wordt verbetert voor de rest van de wereld op emotioneel wellbeing doordat er meer openheid is en minder taboe’s. Ook de kwaliteit van leven van transseksuelen wordt door deze openheid verbeterd. Fysiek wellbeing wordt verbeterd doordat er een taboe doorbroken wordt en mensen mogen zijn wie ze willen.

De tweede die ik ga bespreken is behind the leather. Deze coolhunt verbetert quality of life op verschillende fronten. Ten eerste wordt er aandacht gecreëerd voor dierenleed waardoor het fysieke wellbeing van het dier verbetert wordt. Het emotionele wellbeing van de mens wordt verbetert doordat het niet op hun geweten gaat spelen. Materiële wellbeing is misschien een discussie puntje. Maar zodra je goeie spullen hebt en je weet dat er geen diertje voor geslacht is, verbetert ook je materiële wellbeing.

De derde die ik tegenover het quality of life model wil zetten is de tattoo eraser. Dit verbetert het fysieke wellbeing door het weghalen van de inkt. Die schijnt heel giftig te kunnen zijn. Materiële wellbeing als je het zo kan noemen wordt wel verbetert door de mogelijkheid om constant nieuwe tattoo’s te laten zetten.

De vierde is bang to get fit. Het onderwerp van deze post is meer als marketing stunt gebruikt van PornHub. Maar het verbetert wel je sociale wellbeing door de interactie met een ander persoon. Ook je fysieke wellbeing wordt verbeterd door de inspanning die je levert en daardoor verbeterd ook je mentale wellbeing doordat je actief bezig bent op een leuke en grappige manier.

De laatste is would you dare? Deze post vind ik nou het voorbeeld van het verbeteren van de kwaliteit van leven. De mensen in deze post hebben allemaal vooroordelen over anderen landen, maar komen er dan achter dat ze dichter bij elkaar horen dan ze denken. Daardoor wordt de mentale en sociale wellbeing verbeterd.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s