#2 QUALITY OF LIFE

In de afgelopen periode heb ik bij elke sector 5 coolhunts gevonden en uitgeschreven. In deze post ga ik mijn blogpost in het quality of life model zetten van Felce & Perry, om zo te kijken of de coolhunts een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

d7d698_97d6fa1f46af411e8971c9710c58e718-mv2

 

Ik ga nu de sector food behandelen.

The future of food is de eerste blogpost die ik ga bespreken. In deze post komen ze bijna allemaal aan bod. Er wordt gepraat over de gevolgen op je gezondheid wat in lijn staat met je fysieke wellbeing. Materiële wellbeing wordt verbetert door meer biologisch eten waardoor je beter voedsel eet. Emotionele wellbeing wordt verbetert door te eten en ook je sociale, doordat je meestal samen eten deelt.

Het innovation lab van jumbo is de tweede die ik naast het Felce en Perry model ga leggen. Deze coolhunt verbeterd de producten die in de schappen terecht komen. Ontwikkelingen en activiteiten staan centraal door het innoverende proces. Het materiële wellbeing wordt verbeterd door de verbeterde producten in de schappen. Waardoor je ook gelijk beter voedsel binnen krijgt en je fysieke wellbeing ook zal verbeteren.

De derde coolhunt heet Eat with confidence. Dit signaal verbeterd de levens van mensen met een tremor. Het sociale wellbeing wordt verbeterd omdat ze weer gewoon samen kunnen eten en zich niet meer hoeven te schamen in een restaurant. Dit verbeterd ook gelijk hun mentale wellbeing. Hun materiële wellbeing wordt verbeterd door de speciale tool.

De vierde is PROEF. Proef verbeterd de kwaliteit van leven van mensen die sondevoeding krijgen en dus nooit meer mogen eten of drinken. Zij verbetert met haar tools de kwaliteit van leven op sociaal vlak, ze kunnen weer een beetje mee doen tijdens een etentje. Ook wordt het verbeterd op mentaal vlak, ze krijgen toch het gevoel van smaak.

Die vijfde is What would we do without fish? Dit signaal is iets wat niemand zich echt realiseert waardoor het zo gevaarlijk is. Zonder vis kan het helemaal fout gaan. Dit heeft te maken met fysiek en materiële wellbeing. We hebben eten nodig om ons fysiek goed te voelen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s