#3 QUALITY OF LIFE

In de afgelopen periode heb ik bij elke sector 5 coolhunts gevonden en uitgeschreven. In deze post ga ik mijn blogpost in het quality of life model zetten van Felce & Perry, om zo te kijken of de coolhunts een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

d7d698_97d6fa1f46af411e8971c9710c58e718-mv2

Nou is de sector Human Movement aan de beurt.

De eerste is Eliminate asphalt roads. Dit signaal heeft te maken met het fysiek wellbeing doordat door de plastic roads minder co2 uitstoot is je je fysiek beter voelt. Ontwikkelingen zitten vooral in de techniek maar ook in de lange termijn houdbaarheid. Materiële wellbeing wordt verbetert doordat er een beter en duurzamer materiaal gevonden is om asfalt te vervangen.

De tweede is Go faster, go healthier. Hierin worden verschillende manieren besproken hoe je jezelf op een gezonde manier nog sneller kan voortbewegen. Hierbij wordt het fysieke wellbeing verbetert. Sociale wellbeing kan ook verbeteren als je het samen doet. Ontwikkelingen zit em vooral in de vrije tijd. Materiële wellbeing wordt verbeterd door de verbeterde vervoersmiddelen.

Shit it broke, gaat over een condoom die niet kan breken. Dit is voor het fysieke welzijn voor beide beter. Deze condoom heeft geen nadelen dus geen excuus om het niet te gebruiken en zo kun je een soa of zwangerschap voorkomen. Emotionele wellbeing wordt verbeterd doordat het geen zorg meer hoeft te zijn dat de condoom kan scheuren.

Just take it with you zijn hele kleine verplaatsbare huisjes. Materiële wellbeing wordt verbeterd doordat je wanneer je ook wilt verhuizen je spullen meteen mee kan nemen. Je emotionele wellbeing wordt verbeterd omdat je niet meer aan een plek vast zit. Je kan gaan en staan waar je wil.

De laatste van Human Movement is The Hyperloop. Dit moet de vooral de materiële welzijn verbeteren. Mensen kunnen zich veel sneller verplaatsen. Maar door je emotionele wellbeing ook verbeterd wordt net zoals bij just take it with you kan je gaan en staan waar je maar wilt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s